úterý 6. prosince 2016

Datlovo-kokosové kuličky s mesquite



Datlovo-kokosové kuličky

Další z řad zdravých sladkostí, které se výborně hodí i jako vánoční cukroví nebo kdykoliv během roku jako svačinka nebo dezert.

Zvláštností je v tomto receptu prášek z mesquite, který patří mezi superfood, má nasládlou karamelovou chuť a krásně se hodí právě do dezertů. Získává se drcením lusků mesquitu a mimo jiné má vysoký obsah vápníku, hořčíku, draslíku, železa a zinku, a je bohatý na aminokyseliny. Já použila tento (klikni), koupit se dá třeba tady (klikni).

Datlovo-kokosové kuličky s mesquite

Náročnost
- jednoduché
- 30 min.

Na cca 20 malých kuliček  

Ingredience
- 1/4 hrnečku rozinek
- 1,5 lžičky mesquite (nemusí nutně být)
- 1 hrneček datlí
- 1,5 až 2 hrnečky kokosu
- Na obalení kokosová mouka nebo strouhaný kokos

Postup
1) Vše postupně vložíme do mixéru se sekáčkem, je potřeba počítat s tím, že datle dají mixeru zabrat, chce to nějaký výkonnější nebo opatrné mixování. 
2) Přidáme ostatní ingredience, můžeme ještě trochu promixovat. Jakmile vznikne hmota, ze které se již dají vytvářet kuličky, nelepí se příliš ani málo, tak tvarujeme vlhkýma rukama kuličky a obalujeme v kokosové mouce nebo strouhaném kokosu. 
3) Uložíme v lednici, kde vydrží klidně si myslím 3 týdny i více, nemá se tam co zkazit, ale nestovala jsem, u mě vždycky rychle zmizí. Před konzumací necháme chvíli v pokojové teplotě. 

Datlovo-kokosové kuličky jako dárek



Žádné komentáře:

Okomentovat