Jako milovník Rafaela jsem vyzkoušela už spousty receptů. Po
letošním experimentování s kokosovým máslem, které chutná jako rozemleté
Rafaelo :-), jsem konečně přišla na recept, se kterým jsem opravdu spokojená a v mém
okolí sbírá úspěchy. :-)
Kokosové kuličky Rafaelo
Náročnost
- Velice snadné
- 30-40 min.
Ingredience
400 g kokosu
200 g kokosového másla rozpuštěného (používám tento, píšou
kokosový krém, ale je to kokosové máslo :-) ale dá se koupit i v DM v BIO
kvalitě)
2 lžíce rozpuštěného kokosového másla
2 hrsti loupaných mandlí
¾ kondenzovaného mléka slazeného
Postup
1) Vše smíchámé dohromady, tak aby vznikla konzistentní hmota,
která drží hezky u sebe. Lepší je, když bude hmota mírně lepivější a měkkčí,
protože kokosové máslo i olej pak v chladnu ztuhne a kokos vsákne hodně
vlhkosti.
2) Děláme malé kuličky, tak abychom tam schovali 1 mandli do
každé kuličky a obalíme v kokosu.
3) Skladujeme v ledci a před konzumací vyndáme, aby trochu
kuličky povolily.
Žádné komentáře:
Okomentovat